Przepis na GRECKIE MIELONE Z
SKŁADNIKI DO GRECKIE MIELONE co to jest
Gotowanie GRECKIE MIELONE Z SOSEM CYTRYNOWYM. Składniki do MAŁA NATKA PIETRUSZKI • 1 JAJKO • 2.

Jak ugotować GRECKIE MIELONE Z SOSEM CYTRYNOWYM

Definicja GRECKIE MIELONE Z SOSEM CYTRYNOWYM: Składniki • 0,5 KG WOŁOWEGO MIELONEGO MIĘSA • MAŁA NATKA PIETRUSZKI • 1 JAJKO • 2 CEBULE • 6 ZABKÓW CZOSNKU • MAŁA GARŚĆ RYŻU • UGOTOWANY ZIEMNIAK • 3 CYTRYNY • 300 ML JOGURTU • 3 ŁYŻKI MIGDAŁÓW • OLIWA Z OLIWEK • SÓL • PIEPRZ • MĄKA Etapy przygotowania 1. OTO WSZYSTKIE SKŁADNIKI. 2. CEBULĘ, CZOSNEK I PIETRUSZKĘ DROBNO SIEKAMY. DORZUCAMY MIĘSO I MIESZAMY. 3. DOKŁADAMY SUROWY RYŻ, JAJKO, PRZYPRAWY. 4. FORMUJEMY CIĘKIE PLACUSZKI(OK.8) I OTACZAMY W MĄCE. SMAŻYMY NA MAŁYM OGNIU PRZEZ 20-25 MINUT(DO MIĘKKOŚCI RYŻU). 5. WYCISKAMY SOK Z 3 CYTRYN, ODDZIELAMY PESTKI.DODAJEMY JOGURT, 3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK, ZIMNEGO ZIEMNIAKA, MIGDAŁY, SÓL.MIKSUJEMY DO UZYSKANIA GLADKIE MASY. POLEWAMY KOTLETY MIELONE.

Czym jest GRECKIE MIELONE Z SOSEM znaczenie w Słownik G .