Przepis na Greckie placki
SKŁADNIKI DO GRECKIE PLACKI co to jest
Gotowanie Greckie placki ziemniaczane z fetą. Składniki do ugotowanych 250 g sera feta 2 jajka.

Jak ugotować Greckie placki ziemniaczane z fetą

Definicja GRECKIE PLACKI ZIEMNIACZANE Z FETĄ: SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków, obranych i ugotowanych 250 g sera feta 2 jajka łyżka mąki pszennej 3 cebule świeżo posiekana natka pietruszki sok z cytryny oliwa z oliwek sól pieprz WYKONANIE: Ziemniaki przecisnąć przez maszynkę i dodać roztarty ser, jajka, posiekaną drobno cebulę i natkę pietruszki, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Formować małe placki, oprószyć mąką i smażyć na oliwie z obu stron na złocistobrązowy kolor. Można podawać z jogurtem albo kwaśną śmietaną.

Czym jest Greckie placki ziemniaczane z znaczenie w Słownik G .