Przepis na Greckie pulpeciki
SKŁADNIKI DO GRECKIE co to jest
Gotowanie Greckie pulpeciki z serem feta. Składniki do pęczek posiekanego koperku - 2 jajka - sok z.

Jak ugotować Greckie pulpeciki z serem feta

Definicja GRECKIE PULPECIKI Z SEREM FETA: - 1 kg ziemniaków
- 200 g sera feta
- 6 dymek
- pęczek posiekanego koperku
- 2 jajka
- sok z 1 cytryny
- czarny pieprz
- około 3-4 łyżek mąki
- 5-6 łyżek oliwy

Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy będ? miękkie, odcedzamy, obieramy ze skórki i zgniatamy. Mieszamy z fet?, dodajemy drobniutko posiekaną dymkę, koperek, jajko i sok z cytryny, doprawiamy pieprzem. Jeszcze raz starannie mieszamy. Masę wstawiamy na około godziny do lodówki.
Po wyjęciu formujemy nieduże kulki, każdą z nich lekko płaszczymy i oprószamy m?ką. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Pulpety smażymy z obu stron, aż nabior? złotego koloru. Papierowym ręcznikiem zdejmujemy nadmiar tłuszczu i podajemy na stół.

Czym jest Greckie pulpeciki z serem feta znaczenie w Słownik G .