Przepis na Greckie pulpeciki
SKŁADNIKI DO GRECKIE PULPECIKI co to jest
Gotowanie Greckie pulpeciki. Składniki do dymka • jajko • sok z 1 cytryny • czarny pieprz • mąka •.

Jak ugotować Greckie pulpeciki

Definicja GRECKIE PULPECIKI: Składniki

• 1 kg ziemniaków • 200 g sera feta • dymka • jajko • sok z 1 cytryny • czarny pieprz • mąka • oliwa
Etapy przygotowania

1. Ziemniaki myję i gotuję w mundurkach w osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, odcedzam, obieram ze skórki i zgniatam. Mieszkam z feta, dymką, jajkiem i sokiem z cytryny, doprawiam pieprzem. Masę wstawiam na godzinę do lodówki. Po wyjęciu formuję nieduże pulpety, które obtaczam mąką. Na patelni rozgrzewam oliwę i smażę pulpety z dwóch stron, aż się zarumienią. Papierowym ręcznikiem zdejmuję nadmiar tłuszczu. Do tego można podać sos z majonezu i czosnku.

Czym jest Greckie pulpeciki znaczenie w Słownik G .