Przepis na Grejpfruty z
SKŁADNIKI DO GREJPFRUTY Z co to jest
Gotowanie Grejpfruty z słodką nutką. Składniki do brązowego jasnego i ciemnego Sposób przyrządzenia.

Jak ugotować Grejpfruty z słodką nutką

Definicja GREJPFRUTY Z SŁODKĄ NUTKĄ: Składniki: 2 grejpfruty czerwone po 10 dag cukru brązowego jasnego i ciemnego Sposób przyrządzenia: Grejpfruty bardzo dokładnie szorujemy w gorącej wodzie, następnie przekrawamy je na dwie równe połówki. Bardzo ostrym nożykiem nożykiem, delikatnie obkrawamy miąższ grejpfruta od skórki, następnie wzdłuż błonek. Miąższu nie wyciągamy, takie nadkrawanie ma na celu łatwiejsze po upieczeniu wydrążanie i jedzenie deseru. Następnie nagrzewamy piekarnik do temperatury około 150 st. C. Tak przyrządzone grejpfruty smarujemy z wierzchu cukrem brązowym tak, aby zakryły cały miąższ. To jest około 2 łyżki na jedną połówkę grejpfruta. Owoce posmarowane cukrem kładziemy na blasze i wkładamy do piekarnika na około 6 minut pieczemy do momentu aż cukier ładnie się karmelizuje. Po upieczeniu każdą połówkę układamy do salaterki i podajemy gościom.

Czym jest Grejpfruty z słodką nutką znaczenie w Słownik G .