Przepis na Grillowana makrela
SKŁADNIKI DO GRILLOWANA co to jest
Gotowanie Grillowana makrela w ziołowej marynacie. Składniki do    •  pieprz cytrynowy    •  2.

Jak ugotować Grillowana makrela w ziołowej marynacie

Definicja GRILLOWANA MAKRELA W ZIOŁOWEJ MARYNACIE: Składniki •  2 makrele
  
•  1 cytryna
  
•  sól
  
•  pieprz cytrynowy
  
•  2 łyżki oliwy z oliwek
  
•  2 duże ząbki czosnku
  
•  kilka listków szałwii
  
•  kilka gałazek świeżego tymianku
   Etapy przygotowania 1.   Makrele nasolić i skropić sokiem z połowy cytryny, posypać świeżo mielonym cytrynowym pieprzem. Odstawić na 1 i 1/2 godziny. Przygotować marynatę. W tym celu posiekać zioła, a następnie wymieszać je z dwoma przeciagniętymi przez praskę zabkami czosnku, świeżo mielonym pieprzem cytrynowym, odrobiną soli, oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny przy pomocy drewnianego mieszadełka.
    
2.   Do środka ryby wsadzić kilka listków szałwii oraz łyżeczkę przygotowanej marynaty, spiać za pomoca wykałaczki. Resztę marynaty rozsmarować po wierzchu ryb. Piec w specjalnych siatkach przeznaczonych do grill’owania ryb lub na aluminiowej tacce do momentu, aż będzie rumiana. 
     
 

Czym jest Grillowana makrela w ziołowej znaczenie w Słownik G .