Przepis na Grillowana makrela
SKŁADNIKI DO GRILLOWANA co to jest
Gotowanie Grillowana makrela z serem pleśniowym. Składniki do • 3 duże buraki + jeden mały.

Jak ugotować Grillowana makrela z serem pleśniowym

Definicja GRILLOWANA MAKRELA Z SEREM PLEŚNIOWYM: SKŁADNIKI: • 2- 4 makrele (lub inne ryby moskie) • 3 duże buraki + jeden mały ugotowany • 10 dkg sera pleśniowego • 3 duże jabłka • oliwa, ocet winny, sól, pieprz, papryczka chilli, ząbek czosnku • odrobina mąki, wody, masła SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. Przygotować czerwony vinegraitte: startego na najmniejszych oczkach tarki buraczka zalać kilkoma łyżkami oliwy i octu winnego, dodać starty ząbek czosnku i drobną posiekaną papryczkę chilli. Odstawić, żeby smaki się "przegryzły". 2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dusić przez kilka minut na patelni z odrobiną masła i wody. Przestudzić i wymieszać z pokrojonymi w kostkę burakami, posypać szczyptą soli i pieprzu. 3. Makrele sprawić, podzielić na połówki i sfiletować - zostawić skórę! Lekko posolić, oprószyć mąką, położyć na grillu. Grillować przez kilka minut, aż staną się chrupkie, następnie posypać pokruszonym serem pleśniowym i grillować dalej do roztopienia sera. 4. Podawać z sałatką buraczano-jabłkową, czerwonym vinegraitte i bagietką.

Czym jest Grillowana makrela z serem znaczenie w Słownik G .