Przepis na Grillowana
SKŁADNIKI DO GRILLOWANA co to jest
Gotowanie Grillowana polędwica z kurkami. Składniki do kurek • 1/2 pęczka koperku • cebula • 2.

Jak ugotować Grillowana polędwica z kurkami

Definicja GRILLOWANA POLĘDWICA Z KURKAMI: SKŁADNIKI: • 40 dag polędwicy wieprzowej • 30 dag kurek • 1/2 pęczka koperku • cebula • 2 łyżki masła • 2/3 szklanki śmietany 12% • 3 roztarte ząbki czosnku • sól • pieprz kolorowy • oliwa WYKONANIE: 1. Kurki oczyszczamy i myjemy. Większe grzyby kroimy. 2. Koperek tniemy drobno. 3. Cebulę pokrojoną w kostkę szklimy na maśle. Dodajemy kurki i dusimy (bez przykrycia) 20 min. z połową koperku. Gdy sok odparuje zdejmujemy z ognia, dodajemy śmietanę i resztę koperku, solimy, pieprzymy, mieszamy i podgrzewamy. 4. Mięso kroimy na kotlety, rozbijamy tłuczkiem, nacieramy czosnkiem, solą, pieprzem i oliwą. Nagrzewamy kombiwar przez 6 min. do temperatury 250 st. Zmniejszamy temparaturę do 200 st. i grillujemy mięso przez 35 min. Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Czym jest Grillowana polędwica z kurkami znaczenie w Słownik G .