Jak ugotować Grillowane kalmary
Definicja GRILLOWANE KALMARY: - 50 dag kalmara
- 1 łyżka soli
- garstka li?ci kolendry
Marynata:
- 2 roztarte ząbki czosnku
- pieprz
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka przyprawy ?Pięć Smakówą
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka posiekanej trawy cytrynowej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżka soku z cytryny lub limonki
- 1 łyżeczka cukru
Natrzyj kalmara solą i opłucz go. Pokrój w kółeczka. Wymieszaj składniki marynaty, włóż kalmara, odstaw na godzinę. Ułóż na grillu lub na ruszcie, piecz po 2 minuty z każdej strony. Ułóż na półmisku, posyp listkami kolendry. Możesz podawać z sosem rybnym.
Czym jest Grillowane kalmary znaczenie w Słownik G .