Przepis na Grillowane warzywa
SKŁADNIKI DO GRILLOWANE co to jest
Gotowanie Grillowane warzywa z fetą. Składniki do cukinia / 30 dag /, * 1 cebula / 10 dag /, * 1.

Jak ugotować Grillowane warzywa z fetą

Definicja GRILLOWANE WARZYWA Z FETĄ: SKŁADNIKI: * 1 bakłażan / 30- 40 dag /, * 1 cukinia / 30 dag /, * 1 cebula / 10 dag /, * 1 czerwona papryka / 20 dag /, * 3 łyżki oliwy z dodatkiem czosnku, * 3 łyżki octu balsamicznego, * 2 łyżki posiekanych liści bazylii lub 1 łyżka suszonej bazylii, * pieprz czarny mielony, * sól WYKONANIE: Warzywa umyć. Bakłażan pokroić w plastry, posolić, odstawić na 30 min, a następnie opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Paprykę opłukać i oczyścić z gniazda nasiennego. Cebulę obrać. Cukinię pokroić w plastry, paprykę w paski, cebulę w krążki. Warzywa ułożyć na tacce z folii aluminiowej, skropić oliwą i piec na rozgrzanym grillu: bakłażana i cukinię około 8 min, paprykę i cebulę 12 min. Upieczone warzywa przełożyć na talerz, oprószyć solą i pieprzem, skropić octem, posypać pokruszoną fetą i bazylią.

Czym jest Grillowane warzywa z fetą znaczenie w Słownik G .