Jak ugotować Grillowane warzywka
Definicja GRILLOWANE WARZYWKA: Przygotowanie: 10 minut
Pieczenie: 30 minut
Trudność: bardzo łatwe
Składniki na 4 porcje
• Warzywa: bakłażan, papryka żółta, czerwona, pomarańczowa, cukinia. • Sos:ćwierć szklanki oliwy z oliwek, 4 łyżki octu balsamicznego, • 3 ząbki czosnku, 2 łyżki wody. • tarty parmezan.
Etapy przygotowania
1. Bakłażana, papryki, cukinię pokroic na kawałki. 2. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszke wysmarować oliwą. Paprykę piec przez 15 minut lub do czasu aż stanie sie miękka, dodać bakłażana i cukinię. Piec jeszcze 15 minut. 3. Sos:oliwę, ocet balsamiczny, wode i przecisniety przez praske czosnek wymieszać. 4. Warzywa polać sosem i posypać parmezanem.
Czym jest Grillowane warzywka znaczenie w Słownik G .