Przepis na Grillowany dorsz
SKŁADNIKI DO GRILLOWANY DORSZ co to jest
Gotowanie Grillowany dorsz ze słoniną. Składniki do soku z cytryny * 4 cienkie plasterki bekonu * 2.

Jak ugotować Grillowany dorsz ze słoniną

Definicja GRILLOWANY DORSZ ZE SŁONINĄ: SKŁADNIKI: * 800 g filetów z dorsza * 4 łyżeczki soku z cytryny * 4 cienkie plasterki bekonu * 2 łyżki masła * 1 pęczek pietruszki * 1 łyżeczka soli * 1/2 łyżeczki pieprzu WYKONANIE: Rybę pokroić na 4 jednakowe porcje. Mięso opłukać, osuszyć, usunąć ości i obficie skropić sokiem z cytryny. Bekon podsmażyć bez tłuszczu do chrupkości. 4 kawałki folii aluminiowej o wymiarach 40 x 40 cm wysmarować na środku tłuszczem i posypać siekaną natką pietruszki. Porcje dorsza ułożyć na kawałkach folii, posypać wiórkami maślanymi, posolić i przyprawić pieprzem. Na wierzchu ułożyć bekon. Porcje zawinąć, łącząc ze sobą krawędzie folii. Paczuszki włożyć do grilla. Upieczoną rybę ułożyć na podgrzanych talerzach, polać powstałym podczas pieczenia sosem i natychmiast podawać.

Czym jest Grillowany dorsz ze słoniną znaczenie w Słownik G .