Przepis na Grochówka wojskowa
SKŁADNIKI DO GROCHÓWKA co to jest
Gotowanie Grochówka wojskowa. Składniki do grochu, 30 dag ziemniaków, 20 dag kiełbasy, 10 dag.

Jak ugotować Grochówka wojskowa

Definicja GROCHÓWKA WOJSKOWA: Składniki 1.5 l wywaru z kości i warzyw, 25 dag grochu, 30 dag ziemniaków, 20 dag kiełbasy, 10 dag boczku wędzonego, 8 dag cebuli, 2 dag mąki, sól, pieprz, czosnek, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka majeraneku przyprawa maggi do smaku.  Sposób wykonania Groch przebrać, opłukać, zalać wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, dodać do grochu pod koniec gotowania wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić, dodać cebulę, podsmażyć, wymieszać z mąką, lekko zrumienić, połączyć z zupą, kiełbasą pokrajaną w półplasterki oraz przyprawami, chwilę pogotować i doprawić do smaku. 

Czym jest Grochówka wojskowa znaczenie w Słownik G .