Przepis na Grochówka
SKŁADNIKI DO GROCHÓWKA co to jest
Gotowanie Grochówka. Składniki do wędzonego30 dag warzyw mieszanch (marchew, seler, pietruszka)15.

Jak ugotować Grochówka

Definicja GROCHÓWKA: Grochówka
25 dag grochu puree
15 dag chudego boczku wędzonego
30 dag warzyw mieszanch (marchew, seler, pietruszka)
15 dag cebuli
5 ząbków czosnku
li?ć laurowy
majeranek
sól, pieprz Boczek oczyścić, wrzucić do wrz?cej wody z li?ciem laurowym, nastawić do gotowania. Warzywa wraz z cebul? obrać, pokroić, wrzucić do boczku. Ugotować do miękkości. Odcedzić wywar. Puree wymieszać z zimną wod?, wlać do wrz?cego wywaru, dodać majeranek. Zagotować mieszając. Czosnek posiekać i rozetrzeć z solą i pieprzem. Podawać z grzankami.

Czym jest Grochówka znaczenie w Słownik G .