Przepis na Gruszki na słodko
SKŁADNIKI DO GRUSZKI NA co to jest
Gotowanie Gruszki na słodko o aromacie wanilii. Składniki do cytryna 2 laski wanilii 2 trawy.

Jak ugotować Gruszki na słodko o aromacie wanilii

Definicja GRUSZKI NA SŁODKO O AROMACIE WANILII: Składniki: 2 twarde gruszki, ale słodkie 1 cytryna 2 laski wanilii 2 trawy cytrynowe cienkie 60 g miodu akacjowego folia aluminiowa Sposób wykonania: 1. Obierz gruszki, posmaruj je sokiem z cytryny, aby nie sczerniały. 2. Przekrój gruszkę na pół, zdejmij nożem worek nasienny. 3. Spłaszcz palcami laski wanilii i przekrój je wzdłuż. Zdejmij też pestki. 4. Przekrój trawę cytrynową w paseczki, potem w zapałki. 5. Zrób z folii aluminiowej koperty tzw.papilotkę. 6. Włóż gruszki do kopert, dodaj laski wanilii, trawę cytrynową i 1 małą łyżeczkę miodu do każdej koperty. 7. Włóż do pieca z termoobiegiem o temperaturze 180 stopni C. Piecz 8 minut. 8. Podawaj w folii.

Czym jest Gruszki na słodko o aromacie znaczenie w Słownik G .