Przepis na Gruszki nadziewane
SKŁADNIKI DO GRUSZKI co to jest
Gotowanie Gruszki nadziewane wątróbką. Składniki do dag salami 2 łyżki bulionu 2 łyżki posiekanego.

Jak ugotować Gruszki nadziewane wątróbką

Definicja GRUSZKI NADZIEWANE WĄTRÓBKĄ: SKŁADNIKI: 8 gruszek 40 dag wątróbki 1 cebula 10 dag salami 2 łyżki bulionu 2 łyżki posiekanego koperku 4 łyżki oleju sól, pieprz WYKONANIE: Wątróbkę pokroić na kawałki. Cebulę posiekać. Salami pokroić w kostkę. 1/2 oleju rozgrzać na patelni, włożyć cebulę i wątróbkę, smażyć 5 minut. Dodać salami i bulion, dusić 10 minut. Gruszki obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć, wypełnić farszem, przykryć wierzchami. Ułożyć na natłuszczonej blaszce. Zapiekać 10 minut w temp. 180°C. Podawać posypane koperkiem.

Czym jest Gruszki nadziewane wątróbką znaczenie w Słownik G .