Przepis na Gruszki w
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W co to jest
Gotowanie Gruszki w czekoladzie. Składniki do 4 duże gruszki (lub 8 małych), • 20 dag czekolady, 10.

Jak ugotować Gruszki w czekoladzie

Definicja GRUSZKI W CZEKOLADZIE: Przygotowanie: 30 minut

Trudność: łatwe


Składniki

• 4 duże gruszki (lub 8 małych), • 20 dag czekolady, 10 dag cukru, • 2 łyżki masła, 2 łyżki rumu lub brandy, • 150 ml śmietany kremówki, • łyżexczka kawy rozpuszczalnej, op.cukru waniliowego, • sok z połowy cytryny.
Etapy przygotowania

1. Gruszki umyć, wydrążyć gniazda nasienne, cienko obrać, pozostawiając ogonki. Zagotować 3 szklanki wody z dodatkiem masła, cukru, cukru waniliowego i soku z cytryny. W gorącym płynie ustawić pionowo gruszki i gotowac na małym ogniu 5 minut (mają byc lekko twarde). Wyjąć i ułożyć na 4 talerzykach. 2. Czekoladę połamać na kawałki, włożyć do rondelka i ustawić go w drugim, większym rondlu z wrzącą wodą. Podgrzewać do stopienia czekolady. 3. Sos zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną i alkocholem. Połową sosu polać gruszki, a do drugiej dosypać kawę rozpuszczalną. Mieszać, aż się rozpuści. Gruszki polać resztą sosu i odrazu podawać.

Czym jest Gruszki w czekoladzie znaczenie w Słownik G .