Przepis na Gruszki w
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W co to jest
Gotowanie Gruszki w czerwonym winie. Składniki do czerwonego wytrawnego wina, 4 łyżki jasnego miodu.

Jak ugotować Gruszki w czerwonym winie

Definicja GRUSZKI W CZERWONYM WINIE: SKŁADNIKI 6 dojrzałych gruszek, 1 butelka czerwonego wytrawnego wina, 4 łyżki jasnego miodu, 4 goździki, 2 gwiazdki anyżku, 1 laska cynamonu, 1 cytryna SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA Gruszki umyj i osusz. Do garnka wlej wino i miód, całość wymieszaj. Dodaj goździki, gwiazdki anyżku, cynamon i sparzoną skórkę z cytryny. Ułóż gruszki tak, żeby były całkowicie zakryte winem. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 20 minut. Co jakiś czas obracaj gruszki, aby zabarwiły się równomiernie. Wyjmij łyżką cedzakową i ułóż w głębokim naczyniu. Sos gotuj jeszcze przez pewien czas na dużym ogniu, aż połowa odparuje. Gotowym sosem obficie polej gruszki, udekoruj skórką cytrynową i cynamonem.

Czym jest Gruszki w czerwonym winie znaczenie w Słownik G .