Przepis na Gruszki w mleczku
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W co to jest
Gotowanie Gruszki w mleczku migdałowym. Składniki do laski wanilii,- 500 g cukru,- 1 mały kieliszek.

Jak ugotować Gruszki w mleczku migdałowym

Definicja GRUSZKI W MLECZKU MIGDAŁOWYM: Produkty: - 4 gruszki – dojrzałe, lecz twarde,
- ½ laski wanilii,
- 500 g cukru,
- 1 mały kieliszek likieru ziołowego,
- ½ cytryny,
- kawałek gorzkiej czekolady Mleczko migdałowe:
- 200 g bitej śmietany,
- 75 g cukru pudru,
- 100 g śmietanki,
- 100 g mleka,
- 1 kieliszek likieru migdałowego Wykonanie: Do garnka wlewamy litr wody, wsypujemy cukier, cytrynę pokrojoną na plasterki i wanilię. Całość powinna się zagotować. Gruszki przekrawamy na pół. Wybieramy gniazda nasienne. Wkładamy do garnka z gotującym się syropem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. Odstawiamy garnek z gruszkami do ostudzenia. Gdy osiągną temperaturę pokojową, wyjmujemy je z syropu. Obieramy ze skórki i nadkrawamy na drobniejsze cząstki. Skrapiamy likierem ziołowym i pozostawiamy w chłodnym miejscu na czas przygotowywania mleczka migdałowego. Śmietankę łączymy z mlekiem, cukrem pudrem i likierem migdałowym. Powstałą masę łączymy z większą częścią bitej śmietany. Schładzamy przez 20 min. Rozpuszczamy gorzką czekoladę w małym rondelku na parze. Gruszki układamy na nieco głębszych talerzach niż płaskie i zalewamy mleczkiem migdałowym. Dekorujemy kleksami pozostałej bitej śmietany, floresami rozpuszczonej czekolady, listkami mięty i świeżo uprażonymi na patelni migdałami.

Czym jest Gruszki w mleczku migdałowym znaczenie w Słownik G .