Przepis na Gruszki w occie
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W OCCIE co to jest
Gotowanie Gruszki w occie. Składniki do octukilka goĽdzikówcynamon Gruszki obrać, wydr?żyć gniazda.

Jak ugotować Gruszki w occie

Definicja GRUSZKI W OCCIE: 3 kg niezbyt dojrzałych gruszek
1 kg cukru
1/2 l octu
kilka goĽdzików
cynamon Gruszki obrać, wydr?żyć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki. Cukier zalać octem i 2 szkl. wody, dodać goĽdziki i cynamon, zagotować. Zalewę ostudzić i zalać ni? ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień. Zlać syrop i zagotować. Gruszki włożyć do słoików, zalać ostudzonym syropem, zakręcić słoiki i pasteryzować 25 min.

Czym jest Gruszki w occie znaczenie w Słownik G .