Przepis na Gruszki w pierzynce
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W co to jest
Gotowanie Gruszki w pierzynce. Składniki do łatweSkładniki na 6 porcji • 150 g herbatników • 150 g.

Jak ugotować Gruszki w pierzynce

Definicja GRUSZKI W PIERZYNCE: Przygotowanie: 15 min.

Pieczenie: 25 min.

Trudność: łatwe


Składniki na 6 porcji

• 150 g herbatników • 150 g orzechów włoskich • 3 łyżki miodu • 150 g masła • gruszki z kompotu - puszka ok 600 g • 2 łyżki cukru trzcinowego
Etapy przygotowania

1. Orzechy i herbatniki zmiksować, dodać cynamon i miód. 2. Masło zetrzeć na tarce, zagnieść z herbatnikami. 3. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.Gruszki pokroić w kostke i posypać cukrem.przykryć ciastem. 4. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temp.200 st. przez 25 min. 5. Podawać na ciepło ze śmietanką lub na zimno.

Czym jest Gruszki w pierzynce znaczenie w Słownik G .