Przepis na Gruszki w polewie
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W co to jest
Gotowanie Gruszki w polewie czekoladowej. Składniki do cytryny,- polewa: pół tabliczki czekolady, 2.

Jak ugotować Gruszki w polewie czekoladowej

Definicja GRUSZKI W POLEWIE CZEKOLADOWEJ: Produkty: - 5 gruszek,
- 4 łyżki cukru,
- skórka z cytryny,
- polewa: pół tabliczki czekolady, 2 łyżki mleka Wykonanie: Obrać gruszki nie obcinać ogonka i wydrążyć od strony szypułki. Zagotować dwie szklanki wody z cukrem i skórką z cytryny. Gotować gruszki w syropie aż wymiękną(nie mogą się rozgotować). Wyjąć z syropu ,ostudzić i ustawić na talerzyku. Czekoladę włożyć do kubka zalać mlekiem. Wstawić kubek w większe naczynie z wodą postawiś na ogniu. Gdy czekolada się rozpuści, oblać nią gruszki i ochłodzić.

Czym jest Gruszki w polewie czekoladowej znaczenie w Słownik G .