Przepis na Gruszki w sosie na
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W SOSIE co to jest
Gotowanie Gruszki w sosie na gorąco. Składniki do kawałek cynamonu 2 goździki1/2 szklanki gęstej.

Jak ugotować Gruszki w sosie na gorąco

Definicja GRUSZKI W SOSIE NA GORĄCO: Produkty: 4 duże gruszki
1/2 szklanki cukru
kawałek cynamonu
2 goździki
1/2 szklanki gęstej śmietany
1/2 szklanki mleka
łyżka masła
20 dag czekolady deserowej Gruszki obrać, zostawić ogonki. Z cukru i szklanki wody ugotować syrop. Włożyć gruszki, goździki i cynamon. W razie potrzeby dolać wody, by gruszki były całkowicie zanurzone. Gotować 10-15 minut na małym ogniu, aż gruszki zmiękną. Przykryć, by nie wystygły. Śmietanę i mleko zagotować w rondelku. Podgrzewać mieszając, aż sos zgęstnieje. Zestawić z ognia, dodać masło i połamaną na kawałki czekoladę, mieszać, aż się rozpuści. Gruszki wyjąć na talerze i polać częścią sosu, resztę sosu podawać osobno, w sosjerce.

Czym jest Gruszki w sosie na gorąco znaczenie w Słownik G .