Przepis na Gruszki w sosie
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W SOSIE co to jest
Gotowanie Gruszki w sosie waniliowym. Składniki do cukru - 3, 4 goździki - 1/2 litra mleka - cukier.

Jak ugotować Gruszki w sosie waniliowym

Definicja GRUSZKI W SOSIE WANILIOWYM: SKŁADNIKI: PORCJA: 200 KCAL - 4 gruszki - 5 łyżek cukru - 3, 4 goździki - 1/2 litra mleka - cukier waniliowy - 2 żółtka - łyżka mąki. SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: 1. gruszki obierz, wydrąż gniazda nasienne robiąc niewielki otwór od strony szypułki, wrzuć do litra wrzątku z 3 łyżkami cukru i goździkami i gotuj (do miękkości) 10-15 minut; ugotowane gruszki wyjmij i osącz 2. w kilku łyżkach zimnego mleka rozmieszaj mąkę, a resztę mleka zagotuj z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym; gdy mleko zawrze, zdejmij je z ognia i ciągle mieszając wlej mąkę; ponownie zagotuj ciągle mieszając, zdejmij z ognia, dodaj żółtka i energicznie je wmieszaj 3. gruszki polej gorącym lub zimnym sosem waniliowym.

Czym jest Gruszki w sosie waniliowym znaczenie w Słownik G .