Przepis na GRUSZKI W SOSIE
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W SOSIE co to jest
Gotowanie GRUSZKI W SOSIE WANILIOWYM. Składniki do gozdziki, 1/2 l. mleka, cukier waniliowy •  2.

Jak ugotować GRUSZKI W SOSIE WANILIOWYM

Definicja GRUSZKI W SOSIE WANILIOWYM: Składniki •  4 gruszki, 5 łyżek cukru, 3 - 4 gozdziki, 1/2 l. mleka, cukier waniliowy •  2 żółtka, łyżka mąki         Etapy przygotowania 1. Gruszki obrać, wykroić gniazda nasienne. Wrzucić do wrzątku z 3 łyżkami cukru i gozdzikami. Gotować 10 - 15 min., osączyć. 2. Mleko zagotować z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. W niewielkiej ilości mleka rozrobić trochę mąki. Gdy mleko sie zagotuje - wlać mąkę z mlekiem i gotować jeszcze chwilę. Zdjąć z ognia, dodać żółtka i wymieszać. 3. Gruszki polać sosem, udekorować miętą.

Czym jest GRUSZKI W SOSIE WANILIOWYM znaczenie w Słownik G .