Przepis na Gruszki w syropie
SKŁADNIKI DO GRUSZKI W SYROPIE co to jest
Gotowanie Gruszki w syropie. Składniki do cukrusok z cytryny5 goĽdzikówkawałek cynamonuimbir świeży.

Jak ugotować Gruszki w syropie

Definicja GRUSZKI W SYROPIE: 1 kg gruszek
1 szkl. octu spirytusowego 6%
25 dag cukru
sok z cytryny
5 goĽdzików
kawałek cynamonu
imbir świeży lub w proszku (1/2 łyżeczki) Gruszki obrać, wydr?żyć gniazda nasienne, pokroić w ćwiartki. Skropić sokiem z cytryny zmieszanym z wod?. 1 szkl. wody zagotować z cukrem, dodać goĽdziki, cynamon i imbir. Gruszki wrzucić do wrz?cego syropu, gotować, aż będ? szkliste. Układać w przygotowanych słoikach. Do syropu wlać ocet, 3/4 szkl. wody i zagotować. Wystudzoną marynat? zalać gruszki, słoiki zakręcić i ustawić w chłodnym miejscu.

Czym jest Gruszki w syropie znaczenie w Słownik G .