Przepis na Gruszki z imbirem
SKŁADNIKI DO GRUSZKI Z co to jest
Gotowanie Gruszki z imbirem i musem czekoladowym. Składniki do imbiru10 dag cukru mus:17 dag.

Jak ugotować Gruszki z imbirem i musem czekoladowym

Definicja GRUSZKI Z IMBIREM I MUSEM CZEKOLADOWYM: 4 porcje 4 gruszki
2 limonki
kawałek świeżego imbiru
10 dag cukru mus:
17 dag gorzkiej czekolady
150 ml śmietany kremówki (30%)
1 żółtko
2 białka
2 dag cukru
mały kieliszek whisky / rumu / koniaku Obrać gruszki, zalać wod?, dodać skórkę z 1 limonki, sok z 2 limonek, cukier i obrany imbir. Przykryć i gotować na małym ogniu 15 min. Wyjąć owoce i gotować syrop jeszcze 10 min, aż odparuje do ok. 200 ml. Odstawić do ostudzenia. Przygotować mus. Połamać czekoladę, ?mietanę w garnku doprowadzić do wrzenia, zdjąć garnek z ognia, dodać czekoladę, żółtko, dokładnie wymieszać. Ubić na sztywno białka ze szczypt? cukru. Oddzielić 1/3 białek i wymieszać z mas? czekoladową. Wlać mieszankę do reszty białek. Powoli dolewać whisky, delikatnie mieszając. Mus włożyć na 2h do lodówki. Gruszki podawać z syropem imbirowym i musem.

Czym jest Gruszki z imbirem i musem znaczenie w Słownik G .