Przepis na Gruszki ze
SKŁADNIKI DO GRUSZKI ZE co to jest
Gotowanie Gruszki ze śmietaną i pistacjami. Składniki do szklanki cukru- 8 łyżek gęstej kwaśnej.

Jak ugotować Gruszki ze śmietaną i pistacjami

Definicja GRUSZKI ZE ŚMIETANĄ I PISTACJAMI: Produkty: - 1/2 szklanki wody
- 6 gruszek
- 1/2 szklanki cukru
- 8 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
- 3 łyżki orzeszków pistacjowych Wykonanie: Obierz gruszki, nie usuwając ogonków, przekrój wzdłuż na połówki. Wydrąż gniazda nasienne. Włóż do wrzącej wody, przykryj, gotuj 30 minut. Gdy gruszki są miękkie, ale jędrne, wyjmij je, a do wody, w której się gotowały, dodaj cukier. Gotuj 2 minuty. Do syropu włóż gruszki, gotuj na malutkim ogniu, aż będą miękkie. Ułóż na talerzykach. Syrop pogotuj kilka minut, aby zgęstniał. Polej gruszki, ostudź i wstaw do lodówki. Napełnij śmietaną, posyp pistacjami.

Czym jest Gruszki ze śmietaną i znaczenie w Słownik G .