Przepis na Gruzińskie ragout
SKŁADNIKI DO GRUZIŃSKIE RAGOUT co to jest
Gotowanie Gruzińskie ragout. Składniki do boczku szklanka białego, wytrawnego wina 3 cebule 2-3.

Jak ugotować Gruzińskie ragout

Definicja GRUZIŃSKIE RAGOUT: Składniki 50 dag cielęciny bez kości 10 dag boczku szklanka białego, wytrawnego wina 3 cebule 2-3 winne jabłka łyżka smalcu łyżka masła łyżka mąki po szczypcie: lubczyku, tymianku, mielonego jałowca, cukru 2 łyżki natki pietruszki sól, pieprz Wykonanie: Mięso i boczek pokroić w kostkę, zarumienić na rozgrzanym smalcu, posypać solą, ziołami, oprószyć maką, dodać drobno pokrojoną cebulę i - stale mieszając - smażyć na silnym ogniu. Wlać wino i dusić na małym ogniu ok. 30 minut. Obrane jabłka pokroić w ćwiartki. Na patelni stopić masło, włożyć jabłka, posypać je lekko cukrem i dusić chwilę, po czym dodać do miękkiego mięsa, wymieszać, zagotować. Posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami z wody lub ryżem.

Czym jest Gruzińskie ragout znaczenie w Słownik G .