Przepis na Grzyby duszone z
SKŁADNIKI DO GRZYBY DUSZONE Z co to jest
Gotowanie Grzyby duszone z jajkiem. Składniki do podgrzybków, maślaków, kurek i gąsek, im większy.

Jak ugotować Grzyby duszone z jajkiem

Definicja GRZYBY DUSZONE Z JAJKIEM: 2 kg grzybów (różnych, borowików, koźlarzy, podgrzybków, maślaków, kurek i gąsek, im większy wybór tym smaczniej),
2 cebule duże,
2 łyżki masła,
2 jajka Przygotowanie: 1. Grzyby oczyścić, umyć i pokroić w paski. Wrzucić na wrzątek, gotować 5 min. i odlać na sito, przelać gorącą wodą.
2. W rondlu rozpuścić masło, wrzucić grzyby. Podlać wodą do połowy wysokości.
3. Cebulę pokroić w półtalarki i wrzucić do grzybów.
4. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając, aby nie przywarły i ewentualnie uzupełnić wodę. Wsypać sól i pieprz.
5. Po 30 min. duszenia wbić jajka, szybko rozmieszać i ledwo się zetną, zdjąć z ognia. Grzyby przed wbiciem jajek nie mogą być zbyt rzadkie. Podawać z gotowanymi ziemniakami z wody

Czym jest Grzyby duszone z jajkiem znaczenie w Słownik G .