Przepis na Grzyby na gęsto ze
SKŁADNIKI DO GRZYBY NA GĘSTO co to jest
Gotowanie Grzyby na gęsto ze śmietaną. Składniki do tłuszczu, 1-2 dag mąki, sól, pieprz, 1/8 litra.

Jak ugotować Grzyby na gęsto ze śmietaną

Definicja GRZYBY NA GĘSTO ZE ŚMIETANĄ: Składniki: 80 dag grzybów, 5 dag cebuli, 2 dag tłuszczu, 1-2 dag mąki, sól, pieprz, 1/8 litra śmietany, 1 łyżka siekanej natki pietruszki i koperku Wykonanie: Grzyby oczyścić, starannie opłukać, cienko poszatkować.
Tłuszcz rozgrzać, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę, zasmażyć.
Włożyć grzyby, wlać 2-3 łyżki wody, dusić pod przykryciem.
Gdy są miękkie, oprószyć mąką, zagotować.
Dodać sól i pieprz, połączyć ze śmietaną, dodać zieleninę, wymieszać, wyłożyć na salaterkę.
Podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami z ziemniaków.

Czym jest Grzyby na gęsto ze śmietaną znaczenie w Słownik G .