Przepis na Grzyby
SKŁADNIKI DO GRZYBY co to jest
Gotowanie Grzyby pasteryzowane. Składniki do przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w paski.

Jak ugotować Grzyby pasteryzowane

Definicja GRZYBY PASTERYZOWANE:
1 kg zdrowych, jędrnych grzybów
sól, pieprz

Grzyby przebrać, oczyścić, umyć, osączyć, pokroić w paski, zalać mał? ilości? gor?cej wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić, by były prawie miękkie. Napełnić przygotowanymi grzybami słoje, tak, by pozostało 4 cm od górnej krawędzi.
Zamknąć, pasteryzować 1 godz. Następnego dnia ponownie pasteryzować 1 godz.
Takie pasteryzowane grzyby można przyrz?dzać jak świeże. Po wyjęciu ze słoika poddusić na tłuszczu z pokrojoną cebul?, albo ugotować z nich zupę.

Czym jest Grzyby pasteryzowane znaczenie w Słownik G .