Przepis na Grzyby po kaszubsku
SKŁADNIKI DO GRZYBY PO co to jest
Gotowanie Grzyby po kaszubsku. Składniki do kg cebuli * 1 szklanka oliwy ZALEWA: * 1 szklanka wody.

Jak ugotować Grzyby po kaszubsku

Definicja GRZYBY PO KASZUBSKU: SKŁADNIKI: * 1 durszlak ugotowanych grzybów * 1/2 kg cebuli * 1 szklanka oliwy ZALEWA: * 1 szklanka wody * 1 płaska łyżka ostrej papryki * 5 łyżek cukru * 6 łyżek octu 10% * 5 łyżek pasty pomidorowej SPOSÓB WYKONANIA: 1. Grzyby oczyścić, pokroić na większe kawałki i dokładnie wypłukać. Włożyć do garnka, zalać wodą, zagotować, odcedzić. 2. Ponownie zalać wodą, posolić, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować grzyby około 1/2 godziny. 3. Po tym czasie ugotowane grzyby odcedzić. 4. W szklance oliwy udusić 1/2 kg pokrojonej w kostkę cebuli. Wymieszać z ugotowanymi grzybami. 5. Zagotować zalewę: do garnka wlać wodę, dodać cukier, paprykę, ocet i pastę pomidorową, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. 6. Do gotującej się zalewy wrzucić grzyby z cebulą i oliwą, wymieszać. 7. Gorące wkładać do słoików. Mocno zakręcić.

Czym jest Grzyby po kaszubsku znaczenie w Słownik G .