Przepis na Grzyby po litewsku
SKŁADNIKI DO GRZYBY PO co to jest
Gotowanie Grzyby po litewsku. Składniki do chleba żytniego,200 g masła,sólGrzyby oczyścić, wypłukać.

Jak ugotować Grzyby po litewsku

Definicja GRZYBY PO LITEWSKU: 500 g małych grzybów,
4 cebule,
250 g suchego chleba żytniego,
200 g masła,
sól

Grzyby oczyścić, wypłukać. Cebulę drobno posiekać, a chleb dobrze pokruszyć lub utrzeć na tarce. Rondel posmarować masłem, włożyć czę?ć grzybów, posypać chlebem na to położyć parę kawałeczków masła, lekko posolić i w podobny sposób układać na przemian następne warstwy: grzyby, chleb, masło, aż rondel się wypełni. Dusić pod przykryciem do miękkości grzybów.

Czym jest Grzyby po litewsku znaczenie w Słownik G .