Przepis na Grzyby smażone na
SKŁADNIKI DO GRZYBY SMAŻONE co to jest
Gotowanie Grzyby smażone na bekonie. Składniki do bekonu, sól, pieprz, 1 łyżka posiekanej naci.

Jak ugotować Grzyby smażone na bekonie

Definicja GRZYBY SMAŻONE NA BEKONIE: Składniki: 50 dkg prawdziwków, 10 dkg wędzonego bekonu, sól, pieprz, 1 łyżka posiekanej naci pietruszki, 1 ząbek czosnku.
 
Sposób przyrządzenia:
       
Grzyby oczyścić, umyć dokładnie, osączć, osuszyć i pokrajać wzdłuż w plasterki o grubości ok. 0.5 cm, razem z trzonami. Oczyszczony bekon pokrajać w plasterki, lekko podsmażyć i wyjąć. Na wytopionym tłuszczu obrumienić grzyby, oprószyć solą i pieprzem, dodać bekon, skropić odrobiną, przykryći poddusić, tak by woda wyparowała. Odstawić, dodać posiekany czosnek, wyłożyć na półmisek i posypać nacią pietruszki.

Czym jest Grzyby smażone na bekonie znaczenie w Słownik G .