Jak ugotować Grzyby smażone na bekonie
Definicja GRZYBY SMAŻONE NA BEKONIE: Składniki: 50 dkg prawdziwków, 10 dkg wędzonego bekonu, sól, pieprz, 1 łyżka posiekanej naci pietruszki, 1 ząbek czosnku.
Sposób przyrządzenia:
Grzyby oczyścić, umyć dokładnie, osączć, osuszyć i pokrajać wzdłuż w plasterki o grubości ok. 0.5 cm, razem z trzonami. Oczyszczony bekon pokrajać w plasterki, lekko podsmażyć i wyjąć. Na wytopionym tłuszczu obrumienić grzyby, oprószyć solą i pieprzem, dodać bekon, skropić odrobiną, przykryći poddusić, tak by woda wyparowała. Odstawić, dodać posiekany czosnek, wyłożyć na półmisek i posypać nacią pietruszki.
Czym jest Grzyby smażone na bekonie znaczenie w Słownik G .