Przepis na Grzyby suszone
SKŁADNIKI DO GRZYBY SUSZONE co to jest
Gotowanie Grzyby suszone, smażone w oleju. Składniki do lub maślaków, 2 szklanki mleka, 3 łyżki.

Jak ugotować Grzyby suszone, smażone w oleju

Definicja GRZYBY SUSZONE, SMAŻONE W OLEJU: Składniki : 15 dag kapeluszy borowików, kotlarzy lub maślaków, 2 szklanki mleka, 3 łyżki mąki, 2 jajka, 3 tyżki tartej bułki, 1/2 szklanki oleju rzepakowego, sól, pieprz. Wykonanie : Grzyby przemyć pod bieżącą wodą i namoczyć na noc w mleku, odsączyć, ugotować w lekko osolonej wodzie, ponownie odsączyć. Odcedzone grzyby panierować w mące, jajkach i tartej bułce, posolić, posypać pieprzem i smażyć z obu stron w głębokim wrzącym oleju.

Czym jest Grzyby suszone, smażone w znaczenie w Słownik G .