Przepis na Grzyby w cieście
SKŁADNIKI DO GRZYBY W CIEŚCIE co to jest
Gotowanie Grzyby w cieście piwnym. Składniki do dag oleju,10 dag tłuszczu,sólPrzygotować ciasto.

Jak ugotować Grzyby w cieście piwnym

Definicja GRZYBY W CIEŚCIE PIWNYM: 30 dag pieczarek,
1/7 l piwa,
2 jajka,
24 dag mąki,
2 dag oleju,
10 dag tłuszczu,
sól

Przygotować ciasto piwne: żółtka wymieszać z piwem, posolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać konsystencje ciasta naleśnikowego. Ubić pianę z białek, wymieszać z ciastem, dodać olej, wymieszać. Pieczarki posolić i oprószyć m?ką, następnie zanurzyć w cieście piwnym. Smażyć na tłuszczu w głębokim naczyniu.

Czym jest Grzyby w cieście piwnym znaczenie w Słownik G .