Przepis na Grzyby w occie
SKŁADNIKI DO GRZYBY W OCCIE co to jest
Gotowanie Grzyby w occie estragonowym. Składniki do łyżki cukrukilka liści laurowych1 łyżeczka.

Jak ugotować Grzyby w occie estragonowym

Definicja GRZYBY W OCCIE ESTRAGONOWYM: Składniki Przepis
1 kg prawdziwków
1 łyżka soli
2 łyżki cukru
kilka liści laurowych
1 łyżeczka pieprzu i kolendry
1 szklanka 6% Octu estragonowego WSP "Społem"


Grzyby dokładnie umyć, odsączyć, odciąć trzonki. Kapelusze włożyć do osolonego i zakwaszonego wrzątku. Gotować ok. 20 minut. Grzyby wyjąć, osączyć i układać w słoikach. Ze szklanki wody, octu i przyprawy ugotować
zalewę i dopełnić nią słoiki.
Zamknięte słoiki pasteryzować 20 minut.

Czym jest Grzyby w occie estragonowym znaczenie w Słownik G .