Przepis na Grzyby w sosie
SKŁADNIKI DO GRZYBY W SOSIE co to jest
Gotowanie Grzyby w sosie jogurtowym. Składniki do naturalne • 1/2 dużej smietany 12% • 1/2 kostki.

Jak ugotować Grzyby w sosie jogurtowym

Definicja GRZYBY W SOSIE JOGURTOWYM: Składniki • ok. 1 kg grzybów • 2 jogurty naturalne • 1/2 dużej smietany 12% • 1/2 kostki masła • sól, pieprz • 2 szkl. kaszy gryczanej Etapy przygotowania 1. grzyby obieramy i gorujemy do miękkości: kaszę gotujemy na sypko (2szkl. kaszy - 2 szkl. wody zagotować, kiedy woda sie prawie wygotuje - wsadzić pod pierzyne lub do ciepłego piekarnika)
2. ugotowane grzyby wkładamy na rozgrzaną patelnie na roztopione masełko (koniecznie - jest lepszy smak grzybów) i dusimy .
3. Jogurt mieszamy ze śmietaną i zalewamy nim grzyby - musza sie jeszcze momencik poddusić w sosie śmietanowo-jogurtowym. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
4. Wyciągamy kasze spod pierzyny , nakładamy każdemu na talerz wedle potrzeby i uznania i polewamy grzybami w sosie.

Czym jest Grzyby w sosie jogurtowym znaczenie w Słownik G .