Przepis na Grzyby w winie
SKŁADNIKI DO GRZYBY W WINIE co to jest
Gotowanie Grzyby w winie. Składniki do podgrzybków) 100 ml oleju 2 nieduże cebule świeżo wyciśnięty.

Jak ugotować Grzyby w winie

Definicja GRZYBY W WINIE: SKŁADNIKI:

80 dag leśnych grzybów (prawdziwków
podgrzybków)
100 ml oleju
2 nieduże cebule
świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny
1/2 pęczka natki
sól
pieprz
200 ml białego wytrawnego wina


SPOSÓB WYKONANIA:

Grzyby dokładnie oczyść, wypłucz, osącz i pokrój na mniejsze kawałki. Na patelni o grubym dnie mocno rozgrzej olej i podsmaż na nim drobno posiekane cebule. Gdy się zeszklą, dodaj do nich grzyby i smaż razem około 15 minut. Następnie grzyby skrop sokiem z cytryny i posyp posiekaną natką. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Na końcu wlej białe wytrawne wino i duś na małym ogniu jeszcze kilka minut. Podawaj od razu po przygotowaniu, najlepiej z kawałkiem świeżej bagietki i kieliszkiem zimnego białego wina.

Czym jest Grzyby w winie znaczenie w Słownik G .