Przepis na Grzyby z fasolą
SKŁADNIKI DO GRZYBY Z FASOLĄ co to jest
Gotowanie Grzyby z fasolą. Składniki do puszka białej lub czerwonej fasoli- 2 małe cebule- 2-3.

Jak ugotować Grzyby z fasolą

Definicja GRZYBY Z FASOLĄ: Produkty:  1 kg mieszanych grzybów leśnych
- 1 puszka białej lub czerwonej fasoli
- 2 małe cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- 4 kawałki pomidora - 2 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki masła
- 6 łyżek białego wytrawnego wina
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2-3 łyżki tartego parmezanu
- sól i pieprz do smaku
- makaron Wykonanie: Grzyby czyścimy, płuczemy i osuszone kroimy na plasterki. Cebulki i suszone pomidory drobno siekamy. Nastawiamy wodę na makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i smażymy posiekaną cebulę, aż zmięknie. Dodajemy wyciśnięty lub drobno posiekany czosnek i grzyby i smażymy przez 3-4 min.
Dodajemy suszone pomidory i zalewamy winem. Przyprawiamy do smaku. Gotujemy makaron zgodnie z przepisem. Fasolę odcedzamy, dodajemy do patelni i mieszamy z grzybami. Smażymy około 5-6 min, aż większość sosu wyparuje, a fasola się podgrzeje. Posypujemy parmezanem i mieszamy.
Podajemy natychmiast z odcedzonym, gorącym makaronem, obficie posypane posiekaną natką pietruszki.

Czym jest Grzyby z fasolą znaczenie w Słownik G .