Jak ugotować Grzyby z kremem jajecznym
Definicja GRZYBY Z KREMEM JAJECZNYM: Składniki: 250 g gąsówki,
8 jajek,
100 g masła,
1 łyżka śmietany,
zielona pietruszka,
1 ząbek czosnku,
pieprz,
sól. Sposób przyrządzenia:
Grzyby pokroić i dusić w 1/3 ilości masła, aż wyparuje z nich większość płynu. Dodać roztarty z solą czosnek oraz pieprz. Zdjąć z ognia i postawić w ciepłym miejscu. Krem jajeczny: w garnku o grubych ściankach stopić resztę masła, wbić jajka, posolić i trzymając na średnim ogniu utrzeć na gęstą masę. Wlać śmietanę i ostrożnie wymieszać, uważając, aby krem nie stał się zbyt rzadki. Wylać krem na talerze, pośrodku ułożyć grzyby. Nie mieszać! Posypać posiekaną natką. Podawać z tostami.
Czym jest Grzyby z kremem jajecznym znaczenie w Słownik G .