Przepis na Grzyby z wermutem
SKŁADNIKI DO GRZYBY Z WERMUTEM co to jest
Gotowanie Grzyby z wermutem. Składniki do 2 drobno posiekane ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki.

Jak ugotować Grzyby z wermutem

Definicja GRZYBY Z WERMUTEM: SKŁADNIKI:

350 g mrożonych podgrzybków
20 ml oliwy
2 drobno posiekane ząbki czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
60 ml wermutu wytrawnego
40 ml wermutu czerwonego
sól
pieprz


SPOSÓB WYKONANIA:

Na rozgrzanej patelni z oliwą zeszklić czosnek. Dodać rozmrożone grzyby. Jeśli są spore, pokroić. Dodać sól i pieprz, smażyć, mieszając co jakiś czas ok. 20 minut. Wlać na patelnię oba wermuty. Dusić, aż sos zgęstnieje, dosmakować, dodać natkę i podawać.

Czym jest Grzyby z wermutem znaczenie w Słownik G .