Przepis na Gulasz drobiowy z
SKŁADNIKI DO GULASZ DROBIOWY co to jest
Gotowanie Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem. Składniki do filetów drobiowych - pół.

Jak ugotować Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem

Definicja GULASZ DROBIOWY Z MARCHEWKĄ, GROSZKIEM I Z RYŻEM: Dla dziecka od: 1 roku Składniki: - pół kg filetów drobiowych - pół kg mrożonej marchewki z groszkiem (jedno opakowanie) - pół (lub więcej) szklanki soku jabłkowego lub pomarańczowego (ew. soku z cytryny zmieszanego z wodą) - łyżka curry - sól - szklanka ryżu - olej do smażenia Sposób przyrządzania: Wstaw wodę (2 szklanki) na ryż. Olej podgrzewaj w głębszej patelni. Filety pokrój na kawałeczki, po czym wrzuć na patelnię, by się lekko poddusiły lub podsmażyły. Łyżkę oleju wlej do rondelka, podgrzej, następnie dosyp ryż, zamieszaj, ponownie podgrzej, wlej wrzątek, posól, przykryj i pozostaw na bardzo małym ogniu.
 
Do mięsa dodaj pozostałe składniki i duś całość na małym ogniu, aż wszystko zmięknie. Uważaj, by warzywa się nie rozgotowały, gdyż są wtedy mniej smaczne. Gdy ryż i gulasz dochodzą, masz czas na przygotowanie np. sałaty z cytryną, oliwą i solą (ew. też czosnkiem). Danie to można przyrządzić również z innymi mrożonkami warzywnymi (sałatką warzywną, paprykarzem, brokułami, fasolką szparagową), używając wtedy innych przypraw, np. tymianku lub ziół prowansalskich. 
 

Czym jest Gulasz drobiowy z marchewką znaczenie w Słownik G .