Przepis na Gulasz flaków
SKŁADNIKI DO GULASZ FLAKÓW co to jest
Gotowanie Gulasz flaków wołowych. Składniki do cebule - 1 łyżka słodkiej papryki w proszku - 1.

Jak ugotować Gulasz flaków wołowych

Definicja GULASZ FLAKÓW WOŁOWYCH: Składniki: - 1 kg flaczków - 100 g tłuszczu - 2 cebule - 1 łyżka słodkiej papryki w proszku - 1 łyżeczka pasty pomidorowej - 2 żabki czosnku - majeranek - kminek - 1 łyżeczka mąki - 2 listki selera - 2 zielone papryki - 2 pomidory - sól, pieprz Wykonanie: Flaczki płuczemy w kilku wodach, gotujemy (szumując – czyli zdejmujemy taka brzydką pianę jaka będzie się robić na powierzchni). Po 30 minutach zdejmujemy z ognia, płuczemy w zimnej wodzie i kroimy na paski. Na tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę, zdejmujemy  ognia, dodajemy paprykę w  proszku, zmiażdżony czosnek, pastę pomidorową, trochę majeranku i kminku. Mieszając chwilkę podsmażamy. Dodajemy pokrojone flaki, solimy, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem 2 – 3 godziny. Potem dodajemy wodę wymieszaną z zimną wodą, pokrojone papryki, obrane ze skórki pomidory i posiekane liście selera. Gotujemy jeszcze około 15 minut.

Czym jest Gulasz flaków wołowych znaczenie w Słownik G .