Przepis na Gulasz leśny
SKŁADNIKI DO GULASZ LEŚNY co to jest
Gotowanie Gulasz leśny. Składniki do grzybów • 10 dag śliwki suszonej (bez pestki) • 0,2 l bulionu.

Jak ugotować Gulasz leśny

Definicja GULASZ LEŚNY: Składniki • 0,5 kg dziczyzny • 20 dag suszonych grzybów • 10 dag śliwki suszonej (bez pestki) • 0,2 l bulionu grzybowego • 2 łyżki śmietany • 30 dag masła • 30 dag maki • 0,5 kieliszka czerwonego wina • 2 łyżki miodu • oliwa • jałowiec, kilka liści laurowych, starte goździki, odrobina szafranu • sól. pieprz Etapy przygotowania 1. Dziczyznę pokroić w kostkę. Do bulionu dodać pokrojoną śliwkę, grzyby, 2 łyżki oliwy, jałowiec, liście laurowe, goździki i szafran. Po 3 min gotowania wrzucić pokrojoną dziczyznę. Mięso dusić w wywarze do miękkości, dolewając co pewien czas czerwone wino. Gdy dziczyzna jest gotowa, dodać miód. 2. Przygotować z masła i mąki zasmażkę. Rozprowadzić ją w filiżance bulionu. Połączyć z resztą. Następnie dodać śmietanę (również wcześniej rozprowadzoną w bulionie). Posolić i popieprzyć do smaku. 3. Gulasz nałożyć na talerz pod kaszę gryczaną, tak aby kasza nabrała jak najwięcej aromatu dziczyzny i śliwki. Całość potrawy posypać grzybami, podawać z pomidorami w śmietanie.

Czym jest Gulasz leśny znaczenie w Słownik G .