Przepis na Gulasz meksykański
SKŁADNIKI DO GULASZ co to jest
Gotowanie Gulasz meksykański. Składniki do chudej wieprzowiny, 10 dag bekonu lub wędzonej szynki, 3.

Jak ugotować Gulasz meksykański

Definicja GULASZ MEKSYKAŃSKI: Składniki Przepis 30 dag chudej wołowiny
30 dag chudej wieprzowiny,
10 dag bekonu lub wędzonej szynki,
3-4 ząbki czosnku,
3 cebule,
30 dag pomidorów,
2 str?ki zielonej papryki,
po ½ szklanki białej i czerwonej fasoli,
1 szklanka bulionu,
1 łyżka suszonego oregano, 
1/2 łyżeczki mielonego kminku,
2 łyżki smalcu,
2-3 ostre papryczki chili,
sól, pieprz cayenne Umyt? fasolę zalać wrz?c? wod? i zostawić na noc. Następnie odcedzić, zalać śwież? wod?, krótko obgotować i osączyć. Mięso pokrojone w kostkę przesmażyć na łyżce smalcu, dodać kminek, pokrojone chili, drobniutko posiekany czosnek. Skropić wod? i dusić pod przykryciem około 10 min. Włożyć fasolę, oregano i wlać bulion. Dusić około 40 min. Na pozostałym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, dodać paprykę pokrojoną w paski i obrane pomidory, pokrojone na ćwiartki. Smażyć chwilę na dość silnym ogniu, po czym przełożyć do garnka z mięsem, dodać pokrojony w paseczki bekon, wymieszać i dusić razem jeszcze około 10 min. Podawać z bułką lub ryżem.

Czym jest Gulasz meksykański znaczenie w Słownik G .