Przepis na Gulasz na piwie
SKŁADNIKI DO GULASZ NA PIWIE co to jest
Gotowanie Gulasz na piwie. Składniki do 200 g cebuli • 150 g świeżej papryki + 150 g pomidorów • 1.

Jak ugotować Gulasz na piwie

Definicja GULASZ NA PIWIE: Składniki • 800 g wołowej pręgi • 100 g smalcu • 200 g cebuli • 150 g świeżej papryki + 150 g pomidorów • 1 kg ziemniaków • papryka w proszku, 1 g kminku, sól, czosnek • 3 szklanki piwa Etapy przygotowania 1. Pokrojoną drobno cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać paprykę w proszku, kminek i czosnek, podlać niewielką ilością wody. Doprowadzić do wrzenia, po czym wrzucić pokrojoną na 2 cm kostki wołowinę, posolić i pod przykryciem dusić na mały ogniu dolewając od czasu do czasu wodę ( duszenie w tzw. krótkim sosie ) 2. Gdy mięso zaczyna mięknąć, włożyć pokrojone pomidory i paprykę, a potem ziemniaki pokrojone w kostkę. Dolać piwa aby przykryło zawartość i gotować do miękkości. Ewentualnie można zaostrzyć papryką czereśniową.

Czym jest Gulasz na piwie znaczenie w Słownik G .