Jak ugotować Gulasz po indyjsku
Definicja GULASZ PO INDYJSKU: Przygotowanie: 25 min
Smażenie: 15 min
Duszenie: ok 35 min
Trudność: łatwe
Składniki na 4 porcje
• 70 dag fileta z indyka • 2 czerwone cebule • 4 łyżki oliwy z oliwek • puszka brzoskwiń • pół szklanki bulionu drobiowego • 4-5 łyżek chutney z mango • 2 łyżki zmielonych migdałów • sól i biały pieprz do smaku • łyżeczka suszonej natki pietruszki • pół łyżeczki przyprawy Garam Masala
Etapy przygotowania
1. Mięso oczyścić z błon i pokroić w drobną kostkę.Rozgrzać oliwę na patelni i zrumienić mięso.Cebulę obrać,poszatkować i dodać do indyka. 2. Brzoskwinie osączyć na sitku z zalewy(sok zostawić).Pokroić w drobną kostkę.Chutney wymieszać z solą,pieprzem,Garam Masala,bulionem i syropem z brzoskwiń.Podlać tym mięso.Dusić ok 25 minut. 3. Migdały zmielić.Pietruszkę i migdały oraz pokrojone brzoskwinie dodać do gulaszu.Całość dusić jeszcze na małym ogniu ok 5 minut.
Czym jest Gulasz po indyjsku znaczenie w Słownik G .