Jak ugotować Gulasz po mazursku
Definicja GULASZ PO MAZURSKU: 60 dag wołowiny z kości?,
25 dag włoszczyzny z kapust?,
65 dag ziemniaków,
20 dag ogórków kwaszonych,
2 dag mąki,
6 dag tłuszczu,
10 dag cebuli,
12 dag śmietany,
pieprz, sól
Ugotować mięso z warzywami w niewielkiej ilości wody, przecedzić. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na gor?cym tłuszczu. Do rondla włożyć usmażoną cebulę, oddzielone kości, pokrojone w kostkę mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę, dodać wywar i dusić na wolnym ogniu. Kiedy ziemniaki będ? prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru, dodać sól, pieprz do smaku. Podprawić m?ką i ?mietaną, zagotować. Podawać z chlebem.
Czym jest Gulasz po mazursku znaczenie w Słownik G .