Przepis na Gulasz po mazursku
SKŁADNIKI DO GULASZ PO co to jest
Gotowanie Gulasz po mazursku. Składniki do kapust?,65 dag ziemniaków,20 dag ogórków kwaszonych,2.

Jak ugotować Gulasz po mazursku

Definicja GULASZ PO MAZURSKU: 60 dag wołowiny z kości?,
25 dag włoszczyzny z kapust?,
65 dag ziemniaków,
20 dag ogórków kwaszonych,
2 dag mąki,
6 dag tłuszczu,
10 dag cebuli,
12 dag śmietany,
pieprz, sól

Ugotować mięso z warzywami w niewielkiej ilości wody, przecedzić. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na gor?cym tłuszczu. Do rondla włożyć usmażoną cebulę, oddzielone kości, pokrojone w kostkę mięso, ziemniaki pokrojone w kostkę, dodać wywar i dusić na wolnym ogniu. Kiedy ziemniaki będ? prawie miękkie, włożyć obrane i pokrojone w kostkę ogórki oraz pokrojone warzywa z wywaru, dodać sól, pieprz do smaku. Podprawić m?ką i ?mietaną, zagotować. Podawać z chlebem.

Czym jest Gulasz po mazursku znaczenie w Słownik G .